Hemma hos Ulrika

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2009

Min snofsiga farmor!!

Av Ulrika - 17 oktober 2009 11:22

Igår då pappsen dök upp för att hjälpa till som barnvakt hade han en toppen-present med sig!

En bunt vackra fotografier föreställande min farmor som ung då hon bodde i USA några år. Där bodde hon hos släktingar, gick en frisörutbildning, arbetade som frisör, tog körkort och träffade min farfar!

Det här var på det häftiga 20-talet och lite in på 30-talet (farmor är född 1909), och modet var ju HELT underbart!! Kolla in dessa bilder, och notera särskilt de läckra kläderna!

Nu ska här scrappas i äkta vintage-stil!


 

Farmor i vacker päls och tjusig hatt framför familjens bil. Det var en sån där med "svärmorslucka" bak!


Här bär farmor en norsk folkdräkt. Hon var född norska och glömde aldrig sitt ursprung! Bilden är tagen i USA.


   

Denna bild är dock inte från USA-tiden. Pappa anar att den är från farmors konfirmation, och det verkar väl troligt.


 

Kolla in läckra kappan, hatten och skorna!!! Och bilen förstås, så häftigt!!


  

Det här är frisörutbildningen. På baksidan av fotot är det stämplat 11 september 1929. Kolla alla vackra frisyrer! Shinglat hår á la 20-tal!!

 
ANNONS
 
Petra

Petra

17 oktober 2009 13:11

Ljuvliga fotografier! Vilken lycka...känner direkt att jag måste hem till mor och far och rota lite! ;-)

http://www.scrapgalen.se

 
yes

yes

17 oktober 2009 14:31

Oj vilken rolig hög med foton, lyckliga du som får ta del av en sån skatt! Ser fram emot scrappade resultat!
kram ylva

http://www.vitapioner.blogspot.com

 
Jozebelle

Jozebelle

23 oktober 2009 23:39

Wow vilken skatt!!!

http://www.jozebelle.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 1 december 2009 21:34

    På förekommen anledning förtydligar jag att jag har en ny blogg! Välkommen dit!!!!     http://hemmahosulrika.blogspot.com/                                - - ...

Av Ulrika - 30 oktober 2009 12:46

Stort tack för hjälpen, tjejer!Jag har nu med er hjälp bestämt mig för att verkligen gå över till den den nya bloggen på domänen Blogger! Ni kom med bra förslag och påpekanden, och det mesta talade för Blogger. Tack för alla kommentarer! V...

Av Ulrika - 29 oktober 2009 10:25

Japp! Jag har bestämt mig! Jag byter blogg-domän! Det här blir mitt näst sista inlägg här. Det sista blir ett inlägg med en hänvisning till den nya bloggen. Tänkte att det kan vara kul att ha kvar den här gamla bloggen i cyberspace! Den har ju häng...

Av Ulrika - 26 oktober 2009 11:01

Jaha, för andra gången i ordningen funderar jag på att byta hemvist... Har aldrig riktigt varit helt nöjd med Blogga gratis som numera bytt namn till Bloggportalen. Nu inser jag varför... De har lagt till reklam i bloggen, och vill man ha bort den få...

Av Ulrika - 25 oktober 2009 19:36

Nu är strax en toppen-helg till ända... Jag har varit på Handarbetas scrap-träff och haft sååå kul! Jag hann också med en party-natt på trevligt dans-hak där drinkarna var gratis och sällskapet på dansgolvet var obegränsat... En natt på hotell så c...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se