Hemma hos Ulrika

Alla inlägg under augusti 2009

Av Ulrika - 13 augusti 2009 19:04

Idag, medan Lukas var hos en kompis och lekte, åkte resten av familjen till Enköping!

Vi behövde handla en del, framför allt till Lasses fest nästa helg.

Självklart måste man piffa upp shoppingturen med en fikapaus, och vi hamnade på caféet Mat & Kakugnen. Det blev en macka, en chokladmuffins och en läsk till Pontus, en macka och en kaffe till Lasse och slutligen en iskaffe och en ENORM vaniljbulle till mig! Härligt!!

Självklart tog jag en tur till Mians scrapodesign och hittade en del mysigt, nytt!! Till exempel My Minds Eyes nya julpapper! Jo, du hörde rätt!! JULPAPPER! Det är bara vi scrapnördar som gladeligen köper julpapper i augusti och börjar pyssla julkort!


Kolla in bilderna på Pontus mumsandes sin muffins, och så en bild av min dasslocks-stora bulle!!!

ANNONS
Av Ulrika - 12 augusti 2009 14:44

Men kolla in de här härliga stämplarna som Petra på Scrapgalen fått in!! Det är min kompis "Pappersdraken" som designat dem, och jag tror att du bara MÅSTE ha ett par stycken, eller tre, eller fyra... Härliga stämplar, vackert handritade, de flesta i ett romantiskt sagotema!

In HÄR och shoppa!


ANNONS
Av Ulrika - 9 augusti 2009 12:51

Idag roar vi oss på Zoolandia. Det är som en blandning mellan Skansen, Gröna lund och Lådbilslandet, men i lite mindre format.

Vi har sett vildsvin, renar, kameler och strutsar samt åkt tåg och hoppat hoppborg. Ungarna har också kört fyrhjuling på en bana. För mer info, kolla hemsidan, www.zoolandia.fi!

Av Ulrika - 8 augusti 2009 20:17

Nu är vi ju i knivarnas land. Så var annars än här kan barnen köpa små "fickknivar" i en sån där automat ni vet som brukar stå i entrén till mataffären. Så för 1 euro får man sin alldeles egna lilla kniv. Bra att ha för en 6-åring...

Av Ulrika - 8 augusti 2009 11:42

När vi nu inte kan bada pga. Lukas skada, så har vi begett oss till en stor lekplats här i Åbo. Här kunde man hyra trampbilar för en slant, och sen trampa runt i den stora parken! Härligt!

Av Ulrika - 8 augusti 2009 09:55

Jaha, nu ser Lukas ut som en boxare som gått alldeles för många matcher... Först fick han ju för några dagar sen en sten på vänster ögonbryn. Där är nu en sårskorpa och en blåtira. Så igår sprack höger ögonbryn och såg riktigt läskigt ut!

Vi blev kvar på läkarkliniken i flera timmar. Lukas vägrade låta sig sys... Han fick en lugnande tablett som enligt läkaren skulle göra honom dåsig! Jo visst, tjena! Inte lukas inte! Han härjade runt ganska bra och blev inte trött! Till slut kunde jag, Lasse och två sjuksyrror hålla i Lukas så pass att läkaren kunde dra ihop såret med ett stygn och sen på med lite tejp.


Så nu kan Lukas inte bada, därför kommer vi ägna oss åt annat de här dagarna vi har kvar i Åbo. Typiskt när vi bor på ett äventyrsbadshotell och det vi skulle göra var att bada!! Men det är som det är...

Idag drar vi till en äventyrspark som heter Kuppis och klättrar och kör trampbil istället!

Sen kommer vi ta båten hem måndag morgon istället för måndag kväll, så kan vi ha lite skoj på båten också!

Av Ulrika - 7 augusti 2009 13:51

Vi hade hunnit vara ca en timme på äventyrsbadet när Lukas den otursförföljde sprang rakt in i en pelare så att ögonbrynet sprack... Vi fick gå och byta om och ge oss ut på stan till en läkar-klinik. Där fick läkaren till slut lov av Lukas att bedöva med en spruta. Tyvärr var det nånting som gjorde att Lukas ändå kände när läkaren började sy. Lukas skrek i högan sky och slog och fäktade omkring sig. Allt fick avbrytas och vi fick ta en paus. Efter mycket om och men kunde vi övertyga lillskrutten om att ta nån slags lugnande tablett så att läkaren ska kunna fortsätta... Antingen med några stygn, eller att istället tejpa!

Av Ulrika - 4 augusti 2009 09:41

Sent igår kväll kom vi hem från äventyrsbadet i Borlänge. Vår favorit bland bad vi varit på! De har den perfekta mixen mellan olika attraktioner: en rolig och lagom "forsig" fors, tre rutschkanor varav en är en Magic Eye där man kan åka flera tillsammans, i bredd eller efter varandra! De har också en vågmaskin som drar igång då och då, en klättervägg, bubbelpool, lekland för bebbarna och en ström i utebassängen!

Vi badade i timmar i sträck både på söndagen och måndagen. Toppen!!


Efter badandet på söndagen åt vi på en liten italiensk restaurang i stan, sen gick vi till Liljekvistska parken där man gjort iordning en helt ny jättefin lekplats! Där hade grabbarna roligt en bra stund, och ville inte gå hem!

Roligast var kanske skummet som något busat till det med i fontänen... Suck... :-)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se