Hemma hos Ulrika

Direktlänk till inlägg 17 juli 2009

Nybakade muffins

Av Ulrika - 17 juli 2009 17:05

Idag har jag bakat! Det blev muffins fyllda med päronbitar och hallon som blev över från igår.

Här kommer receptet!


HALLON- PÄRON- OCH KARDEMUMMAMUFFINS          9 stora   

6 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½  tsk salt

200 g rumstempererat osaltat smör

2 ½ dl strösocker

2 ägg

2 dl mjölk

250 g frysta eller färska hallon

1 stort moget päron  


Strössel: 1 ¼ dl vetemjöl

¾  dl strösocker

50 g smält smör

1 msk kardemumma 


Blanda ingredienserna till strösslet och ställ åt sidan.  Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Rör smör och socker mjukt och pösigt, vispa i äggen och blanda ner mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Rör om tills allt är ordentligt blandat, rör till sist ner hallonen (spara några till garnering) Fyll formarna upp till ca en centimeter nedanför formkanten. Skala och skär päronet i klyftor. Stick ner päronbitarna till hälften. Fördela de kvarvarande hallonen över smeten och strö till sist över kardemummaströsslet.  

Grädda 25-30 minuter i 175 graders ugnsvärme för stora, och något kortare tid för små.  

Tips! Skaka lite vetemjöl över de hallon som ska blandas i smeten. Det förhindrar att de sjunker till botten under gräddningen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

LillBlomman

18 juli 2009 17:24

Rackarns dig vad du frestas! Jag älskar ju muffins i alla dess former! Sparar receptet till ngt bra tillfälle! Nu har jag scrappat det fina pappret jag fick av dig i Enköping! Ska bara fota det så du får kika in till mig snart! Det blev jättefint, LillBlommanstil och allt! tack igen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 1 december 2009 21:34

    På förekommen anledning förtydligar jag att jag har en ny blogg! Välkommen dit!!!!     http://hemmahosulrika.blogspot.com/                                - - ...

Av Ulrika - 30 oktober 2009 12:46

Stort tack för hjälpen, tjejer!Jag har nu med er hjälp bestämt mig för att verkligen gå över till den den nya bloggen på domänen Blogger! Ni kom med bra förslag och påpekanden, och det mesta talade för Blogger. Tack för alla kommentarer! V...

Av Ulrika - 29 oktober 2009 10:25

Japp! Jag har bestämt mig! Jag byter blogg-domän! Det här blir mitt näst sista inlägg här. Det sista blir ett inlägg med en hänvisning till den nya bloggen. Tänkte att det kan vara kul att ha kvar den här gamla bloggen i cyberspace! Den har ju häng...

Av Ulrika - 26 oktober 2009 11:01

Jaha, för andra gången i ordningen funderar jag på att byta hemvist... Har aldrig riktigt varit helt nöjd med Blogga gratis som numera bytt namn till Bloggportalen. Nu inser jag varför... De har lagt till reklam i bloggen, och vill man ha bort den få...

Av Ulrika - 25 oktober 2009 19:36

Nu är strax en toppen-helg till ända... Jag har varit på Handarbetas scrap-träff och haft sååå kul! Jag hann också med en party-natt på trevligt dans-hak där drinkarna var gratis och sällskapet på dansgolvet var obegränsat... En natt på hotell så c...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se