Hemma hos Ulrika

Direktlänk till inlägg 3 juni 2009

Nostalgi-tripp

Av Ulrika - 3 juni 2009 14:25

Idag var jag i stan på en liten shoppingrunda. På T-centralen kom två små tjejer fram till mig och skakade med en bössa. De berättade att de kom från Engelbrektsskolan och undrade om jag ville hjälpa dem med en slant till en insamling de höll på med. Pengarna skulle inte gå till skolan, utan till barn i Tanzania.


"Självklart", sa jag! "Jag har gått i Engelbrektsskolan", tillade jag sen. "Ha'ru? Men va' kul", sa de då och tittade intresserat på mig!

"Ja, jag började där 1977 och då fanns det en swimming-pool i bottenvåningen så vi hade simning på gympan ibland!" Tjejerna tittade på varandra och på mig och skrattade, men berättade att den fanns inte kvar.


Sen förhörde jag mig om det fortfarande såg ut som på min tid på skolgården, och det verkar det tyvärr göra. Jag tror dock att de hunnit piffa upp lite på 30 år, men kanske skulle den där insamlingen gå till en uppfräschning av skolgården istället?? Nä, jag tror att barnen i Tanzania är i bättre behov att något!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 1 december 2009 21:34

    På förekommen anledning förtydligar jag att jag har en ny blogg! Välkommen dit!!!!     http://hemmahosulrika.blogspot.com/                                - - ...

Av Ulrika - 30 oktober 2009 12:46

Stort tack för hjälpen, tjejer!Jag har nu med er hjälp bestämt mig för att verkligen gå över till den den nya bloggen på domänen Blogger! Ni kom med bra förslag och påpekanden, och det mesta talade för Blogger. Tack för alla kommentarer! V...

Av Ulrika - 29 oktober 2009 10:25

Japp! Jag har bestämt mig! Jag byter blogg-domän! Det här blir mitt näst sista inlägg här. Det sista blir ett inlägg med en hänvisning till den nya bloggen. Tänkte att det kan vara kul att ha kvar den här gamla bloggen i cyberspace! Den har ju häng...

Av Ulrika - 26 oktober 2009 11:01

Jaha, för andra gången i ordningen funderar jag på att byta hemvist... Har aldrig riktigt varit helt nöjd med Blogga gratis som numera bytt namn till Bloggportalen. Nu inser jag varför... De har lagt till reklam i bloggen, och vill man ha bort den få...

Av Ulrika - 25 oktober 2009 19:36

Nu är strax en toppen-helg till ända... Jag har varit på Handarbetas scrap-träff och haft sååå kul! Jag hann också med en party-natt på trevligt dans-hak där drinkarna var gratis och sällskapet på dansgolvet var obegränsat... En natt på hotell så c...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se