Hemma hos Ulrika

Alla inlägg under mars 2009

Av Ulrika - 15 mars 2009 21:45

Kolla in Lukas i solglasögon på väg till leksaksaffären idag!! Vi skulle köpa present till Calle som hade kalas. Han fick en förpackning med några Gormitti. Nej, fråga inte vad det är!! Jag vet inte riktigt....

Hur som helst, Lukas var på bästa bus- och lekhumör!!

För övrigt har han idag gjort följande: spelat TV-spel, scrappat, målat en träbit, tittat på TV, ätit tacos, ätit godis, köpt en liten experimentlåda, varit i lekparken, blivit arg på mamma för att hon satt i hans scrap-hörna och sydde, m.m m.m !!

Toppendag!

ANNONS
Av Ulrika - 14 mars 2009 21:40

Idag var vi på genrepet på Melodifestivalen!! Vilket party!! Vilken show! Det var imponerande! Påkostat...

Jag satt ju hela tiden och hejade på Alcazar som hade den absolut bästa låten! Tyvärr blev jag senare på kvällen lätt besviken när det inte alls gick så bra för den... Nåja, jag får väl nöja mig med att dansa vilt till Stay the night hela sommaren istället!!


BRA:

Alcazar

Måns Zelmerlöv

Petra Mede

Konfetti

FLÄKTEN!!! Ja, jag gillar Carola-fläkten!!!


DÅLIGT:

Caroline, snälla, snälla, ta hand om henne på lämpligt sätt!

Måns dansare som ser ut att komma direkt från jobbet, världens äldsta jobb alltså!

Att hela Melodifestival-cirkusen nu är slut...


Vid 17.30 kom våra vänner Tarja och Kjetil med sina sötnosar på middag. Vi hade en perfekt kväll med tacos, Melodifestival, godis och glass med fruktsallad (tack, Tarja!). Jorå, några glas vin slank ner också... Grabbarna (de små alltså!) slocknade en efter en i soffan och lite varstans.


ANNONS
Av Ulrika - 12 mars 2009 20:48

Nu, go' vänner, ska ni få se några bilder på mig som bebis (och några år framåt i tiden)!! Jag har gjort ett alldeles speciellt litet album med dessa bilder som ett designteams-uppdrag för Mians scrapodesign i Enköping.

Jag har använt Making Memories nya härliga vår-papper Flower Patch.

På det första fotot är jag ca 5 månader, och på det sista ca 5 år gammal!               Fotograf: Pappa!

Titeln kanske behöver en förklaring för dig som inte känner till scrap-begrepp! Det finns en förkortning för en lay-out som man gör om sig själv: BOM (=Boken Om Mig). Därför tyckte jag att det blev lite fyndigt att kalla albumet Baby boom!! Fattar ni??


Av Ulrika - 10 mars 2009 09:34

Ja, det känns ju märkligt att ropa ut att våren är här när stora snöflingor viner runt i vinden, och termometern visar på minusgrader, men... Igår fotograferade jag de första små späda knopparna i en av mina rabatter. Det är den i stenpartiet, och den är väl något varmare än de andra eftersom den ligger ovanför marknivå! Snön hade smält bort så pass att knopparna kom i dagen, och det är söta små krokusar och några snödroppar! Snödropparna har till och med slagit ut!!!

Så, hur det än ser ut med väderleken idag, så är VÅREN HÄR!!!

Av Ulrika - 8 mars 2009 16:55

Jag lovade berätta om ett minnesvärt restaurangbesök från resan till Göteborg. Besöket på restaurang Allegro nästan högst upp på Avenyn var tyvärr ett sådant som man gärna glömmer!!!

Det började bra, när vi kom var det en kille i "garderoben" som artigt tog emot våra jackor och hojtade till en servitör att vi var tre stycken som ville ha ett bord. Vi blev visade till ett bord, och sen började eländet...

Vi noterade att två av servitörerna pratade engelska med gästerna. Det kan väl vara ok om de bara kan svenska också...

De tre servitörerna sprang runt som skållade troll och var otroligt stressade. Man riktigt kände att de bara tog upp beställningarna på löpande band utan någon som helst känsla. Restaurangen var inte ens full med människor, så hur de kunde vara stressade vete katten!

Efter en lång stund fick vi beställa mat och dryck , men sen fick vi vänta ett bra tag på drycken som ju brukar komma på en gång!

Jag beställde risotto (italiensk sådan, den där krämiga vet ni?!) och frågade vad det var i den. Fick till svar gorgonzola, oxfilé (entrecote alltså...), tryffel och parmesan. Tack, en sån ville jag ha.

Efter en alltför lång stund kom maten och vi började äta. Jag tyckte att det var för lite salt i min mat så jag hejdade en av servitörerna som sprang förbi i 180. Jag frågade efter salt, och faktiskt lyckades han hämta det, andra gången jag frågade!!

Sen började jag leta efter oxfilén, men hittade ingen i min risotto. Då sa jag till en av servitörerna och frågade honom om han kunde se några köttbitar i min mat. Han såg helt frågande ut och sa: "Excuse me, do you speak english?" Men, hallå!!! Jag KRÄVER att få tala svenska på en restaurang i Sverige!!!! Det är jättecharmigt med alla möjliga olika sorters landsmän som kommer hit och öppnar restauranger och serverar "sin" mat, men personalen som serverar måste väl kunna prata svenska!!! Jag ska inte behöva prata engelska på en restaurang eller föralldel på något annan serviceinrättning!

Jag sa därför till honom (på svenska), "nej, jag tänker inte prata engelska, ta hit någon som kan svenska!". Han drog dit sin kollega som stressat undrade vad det var som var fel. Jag förklarade problemet med avsaknaden av kött, och han tog då tallriken och sa att det måste blivit något fel och försvann iväg.

Ok, han kom faktiskt tillbaka efter 5 minuter med en risotto innehållande kött. Men inte med några svulstiga ursäkter... Bara ett kort konstaterande att han bad om ursäkt men att det blivit någon förväxling... Typ....

Maten var helt ok, och vi var sugna på efterrätt, det var ju ändå lördag!

Efter att ha beställt fick vi vänta drygt 20 minuter på den!! Vi vet det eftersom en av tjejerna i sällskapet skickade ett sms samtidigt som vi beställde, och sen gick in och tittade vilket klockslag hon gjort det... Efterrätten var ännu godare än varmrätten, men restaurang Allegro fick ändå inte ett öre i dricks av oss!

När vi skulle hämta våra jackor i garderoben var "garderobiären" spårlöst försvunnen, och vi fick rota lite för att hitta våra jackor.

När vi kom ut därfirån saknade Petra sitt helt nya fina Aloe-läppbalsam som hon precis fått i present av den andra tjejen i sällskapet. Hon gick in och tittade, men det fanns inte att hitta. Petra konstaterade att det måste ha "dukats" av när mattallrikar och glas åkte in i köket. Ok, "slarvigt" kanske av Petra, men ska inte servitörer vara mer uppmärksamma än så när de tar hand om disken?? Borde de inte ha sett läppbalsamet??


En rolig sak inträffade vid bordet bakom oss. Där satt ett par i yngre medelåldern och mumsade på en förrätt, och fick sedan in varmrätten. Han hade beställt en risotto precis som jag (jo, det var kött i hans), och när servitören ställde fram deras tallrikar så såg jag i ögonvrån hur mannen började ifrågasätta vad det var på tallriken. Jag hör honom (på engelska!!) säga något om "det här är väl ingen portion". Han ställer sig sedan upp och sträcker på sig bredvid den korte italienske servitören och säger med myndig stämma: "This is not a portion for a grown man" eller nåt sånt!! Han såg verkligen barsk ut!! Servitören ger upp direkt för det argumentet, och tar hans tallrik och återkommer efter en stund med en större portion!!

Jag tänkte efteråt, att så skulle jag ha gjort när efterrätten kom in. Jag hade äääälskat en dubbel portion Creme brulée!!!! :-)


Kontentan är: besök inte Allegro i Göteborg om ni önskar bra service!!


Av Ulrika - 8 mars 2009 16:06

Här kommer en bild från Nordiska stämpel- och scrapmässan i Göteborg som jag och Petra varit på! Så här såg vår monter ut!

Av Ulrika - 8 mars 2009 07:38

Igår var en fantastisk dag, men också en förbannat trist en... Det fantastiska var att Petra (och lilla jag) sålde scrap-grejer för hur många tusenlappar som helst på Mässan i Göteborg. Det extremt tråkiga i kråksången var att vårt släp blev stulet på kvällen!!!

Vi hade parkerat det plus bilen på en centralt belägen p-plats i stan, lämnade ekipaget för att gå och äta middag. När vi sen kommer tillbaka så står det bara en bil där.... Katastrof, nästintill!! Det hade iofs kunnat varit värre, för vi hade inga varor i släpet! Men det var väldigt användbara tomkartonger, och vi kommer få rodda en massa idag med att fixa ett nytt släp... Suck, suck, dubbelSUCK!!!


Bilder från Mässan kommer i ett senare inlägg, håll utkik!!

Tänker då också berätta om en otroligt dålig restaurang-upplevelse vi hade här i Götet igår kväll!

Av Ulrika - 5 mars 2009 23:08

Hoppsan, ser att jag inte skrivit något på flera dagar! Jag har haft lite annat för mig, det snurrar på ganska fort ibland!

Imorrn åker jag till Göteborg med Petra och Scrapgalen. Det är mässa i stan, och jag ska hjälpa henne sälja scrapsaker till hugade spekulanter på västkusten! Christel som också är medi design-teamet kommer också dit och hjälper till. Ska bli kul att träffa henne, eftersom hon inte var med på träffen hos Petra i lördags!


En kul grej som hände häromdagen var att det ramlade in 469:- på mitt konto! Det var SL:s resegaranti! En morgon för ett par veckor sen fick jag nämligen åka taxi till jobbet eftersom ett tåg var inställt (händer faktiskt INTE ofta!). Jag hade kommit för sent till jobbet om jag väntat på nästa tåg, och bestämde därför för att nyttja resegarantin för tredje gången i mitt liv! Det fungerade alltså alldeles utmärkt!


Ska försöka mms-blogga från Götet under helgen!

Vi hörs!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se