Hemma hos Ulrika

Direktlänk till inlägg 27 mars 2009

Lime-tårta

Av Ulrika - 27 mars 2009 15:38

Ja, suck, foton är felvänt... Men så kan det bli när man mms-bloggar antar jag... Ni fattar ändå kanske hur himla läcker lime-tårtan är som jag bakat idag och som ska få följa med mig på jobbet!

Receptet kommer från Anna Bergenströms Annas kakbok, här kommer det:


Till degen:

3 dl vetemjöl

3/4 dl socker

1 rågad tsk vaniljsocker

175 g rumsvarmt smör (eller margarin)


Till fyllningen:

3 ägg

2 ½ dl socker

2 msk rivet limeskal

1 dl pressad limesaft

5 msk vetemjöl


Att pudra över:

1 dl florsocker

gärna tunt raspat limeskal


Mät upp vetemjöl och socker med vaniljsocker i en skål (gärna matberedarens). Lägg i smöret i klickar och arbeta snabbt ihop. Platta direkt ut med mjölade fingrar i en pajform (helst med löstagbart botten) ca 23 cm i diameter. Grädda i 200 grader 12-15 minuter.

Till fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den pressade limesaften, det rivna limeskalet och sist vetemjölet. Häll över det förgräddade bottnet och grädda ytterligare 12 minuter. Krämen skall vara litet lös i mitten. Pudra över florsocker på den ännu varma kakan.

Låt gärna stå till följande dag (den blir godare då!). Garnera med raspat limeskal och gärna frukt eller bär.


Yummie, yummie!!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 1 december 2009 21:34

    På förekommen anledning förtydligar jag att jag har en ny blogg! Välkommen dit!!!!     http://hemmahosulrika.blogspot.com/                                - - ...

Av Ulrika - 30 oktober 2009 12:46

Stort tack för hjälpen, tjejer!Jag har nu med er hjälp bestämt mig för att verkligen gå över till den den nya bloggen på domänen Blogger! Ni kom med bra förslag och påpekanden, och det mesta talade för Blogger. Tack för alla kommentarer! V...

Av Ulrika - 29 oktober 2009 10:25

Japp! Jag har bestämt mig! Jag byter blogg-domän! Det här blir mitt näst sista inlägg här. Det sista blir ett inlägg med en hänvisning till den nya bloggen. Tänkte att det kan vara kul att ha kvar den här gamla bloggen i cyberspace! Den har ju häng...

Av Ulrika - 26 oktober 2009 11:01

Jaha, för andra gången i ordningen funderar jag på att byta hemvist... Har aldrig riktigt varit helt nöjd med Blogga gratis som numera bytt namn till Bloggportalen. Nu inser jag varför... De har lagt till reklam i bloggen, och vill man ha bort den få...

Av Ulrika - 25 oktober 2009 19:36

Nu är strax en toppen-helg till ända... Jag har varit på Handarbetas scrap-träff och haft sååå kul! Jag hann också med en party-natt på trevligt dans-hak där drinkarna var gratis och sällskapet på dansgolvet var obegränsat... En natt på hotell så c...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se