Hemma hos Ulrika

Direktlänk till inlägg 8 mars 2009

Ett MYCKET tråkigt restaurangbesök...

Av Ulrika - 8 mars 2009 16:55

Jag lovade berätta om ett minnesvärt restaurangbesök från resan till Göteborg. Besöket på restaurang Allegro nästan högst upp på Avenyn var tyvärr ett sådant som man gärna glömmer!!!

Det började bra, när vi kom var det en kille i "garderoben" som artigt tog emot våra jackor och hojtade till en servitör att vi var tre stycken som ville ha ett bord. Vi blev visade till ett bord, och sen började eländet...

Vi noterade att två av servitörerna pratade engelska med gästerna. Det kan väl vara ok om de bara kan svenska också...

De tre servitörerna sprang runt som skållade troll och var otroligt stressade. Man riktigt kände att de bara tog upp beställningarna på löpande band utan någon som helst känsla. Restaurangen var inte ens full med människor, så hur de kunde vara stressade vete katten!

Efter en lång stund fick vi beställa mat och dryck , men sen fick vi vänta ett bra tag på drycken som ju brukar komma på en gång!

Jag beställde risotto (italiensk sådan, den där krämiga vet ni?!) och frågade vad det var i den. Fick till svar gorgonzola, oxfilé (entrecote alltså...), tryffel och parmesan. Tack, en sån ville jag ha.

Efter en alltför lång stund kom maten och vi började äta. Jag tyckte att det var för lite salt i min mat så jag hejdade en av servitörerna som sprang förbi i 180. Jag frågade efter salt, och faktiskt lyckades han hämta det, andra gången jag frågade!!

Sen började jag leta efter oxfilén, men hittade ingen i min risotto. Då sa jag till en av servitörerna och frågade honom om han kunde se några köttbitar i min mat. Han såg helt frågande ut och sa: "Excuse me, do you speak english?" Men, hallå!!! Jag KRÄVER att få tala svenska på en restaurang i Sverige!!!! Det är jättecharmigt med alla möjliga olika sorters landsmän som kommer hit och öppnar restauranger och serverar "sin" mat, men personalen som serverar måste väl kunna prata svenska!!! Jag ska inte behöva prata engelska på en restaurang eller föralldel på något annan serviceinrättning!

Jag sa därför till honom (på svenska), "nej, jag tänker inte prata engelska, ta hit någon som kan svenska!". Han drog dit sin kollega som stressat undrade vad det var som var fel. Jag förklarade problemet med avsaknaden av kött, och han tog då tallriken och sa att det måste blivit något fel och försvann iväg.

Ok, han kom faktiskt tillbaka efter 5 minuter med en risotto innehållande kött. Men inte med några svulstiga ursäkter... Bara ett kort konstaterande att han bad om ursäkt men att det blivit någon förväxling... Typ....

Maten var helt ok, och vi var sugna på efterrätt, det var ju ändå lördag!

Efter att ha beställt fick vi vänta drygt 20 minuter på den!! Vi vet det eftersom en av tjejerna i sällskapet skickade ett sms samtidigt som vi beställde, och sen gick in och tittade vilket klockslag hon gjort det... Efterrätten var ännu godare än varmrätten, men restaurang Allegro fick ändå inte ett öre i dricks av oss!

När vi skulle hämta våra jackor i garderoben var "garderobiären" spårlöst försvunnen, och vi fick rota lite för att hitta våra jackor.

När vi kom ut därfirån saknade Petra sitt helt nya fina Aloe-läppbalsam som hon precis fått i present av den andra tjejen i sällskapet. Hon gick in och tittade, men det fanns inte att hitta. Petra konstaterade att det måste ha "dukats" av när mattallrikar och glas åkte in i köket. Ok, "slarvigt" kanske av Petra, men ska inte servitörer vara mer uppmärksamma än så när de tar hand om disken?? Borde de inte ha sett läppbalsamet??


En rolig sak inträffade vid bordet bakom oss. Där satt ett par i yngre medelåldern och mumsade på en förrätt, och fick sedan in varmrätten. Han hade beställt en risotto precis som jag (jo, det var kött i hans), och när servitören ställde fram deras tallrikar så såg jag i ögonvrån hur mannen började ifrågasätta vad det var på tallriken. Jag hör honom (på engelska!!) säga något om "det här är väl ingen portion". Han ställer sig sedan upp och sträcker på sig bredvid den korte italienske servitören och säger med myndig stämma: "This is not a portion for a grown man" eller nåt sånt!! Han såg verkligen barsk ut!! Servitören ger upp direkt för det argumentet, och tar hans tallrik och återkommer efter en stund med en större portion!!

Jag tänkte efteråt, att så skulle jag ha gjort när efterrätten kom in. Jag hade äääälskat en dubbel portion Creme brulée!!!! :-)


Kontentan är: besök inte Allegro i Göteborg om ni önskar bra service!!


 
 
sophia/ kurrebo

sophia/ kurrebo

9 mars 2009 22:12

Haha..jag kan inte hjälpa det Ulrika...smilet lämnar inte mitt ansikte.
Förstår att restaurangen var katastrof, men du skriver ju så himla humoristiskt.
Välkommen hem igen!
Kram!

http://kurrebo.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 1 december 2009 21:34

    På förekommen anledning förtydligar jag att jag har en ny blogg! Välkommen dit!!!!     http://hemmahosulrika.blogspot.com/                                - - ...

Av Ulrika - 30 oktober 2009 12:46

Stort tack för hjälpen, tjejer!Jag har nu med er hjälp bestämt mig för att verkligen gå över till den den nya bloggen på domänen Blogger! Ni kom med bra förslag och påpekanden, och det mesta talade för Blogger. Tack för alla kommentarer! V...

Av Ulrika - 29 oktober 2009 10:25

Japp! Jag har bestämt mig! Jag byter blogg-domän! Det här blir mitt näst sista inlägg här. Det sista blir ett inlägg med en hänvisning till den nya bloggen. Tänkte att det kan vara kul att ha kvar den här gamla bloggen i cyberspace! Den har ju häng...

Av Ulrika - 26 oktober 2009 11:01

Jaha, för andra gången i ordningen funderar jag på att byta hemvist... Har aldrig riktigt varit helt nöjd med Blogga gratis som numera bytt namn till Bloggportalen. Nu inser jag varför... De har lagt till reklam i bloggen, och vill man ha bort den få...

Av Ulrika - 25 oktober 2009 19:36

Nu är strax en toppen-helg till ända... Jag har varit på Handarbetas scrap-träff och haft sååå kul! Jag hann också med en party-natt på trevligt dans-hak där drinkarna var gratis och sällskapet på dansgolvet var obegränsat... En natt på hotell så c...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards