Hemma hos Ulrika

Alla inlägg under februari 2009

Av Ulrika - 14 februari 2009 12:51

Ja, suck... Ensam... Alla mina grabbar har åkt till Filipstad för att ha sportlov! Jag åker dit först på onsdag eftersom jag har så viktiga saker på jobbet nästa vecka!

Det innebär dock inte att jag sitter här och förtröstar... Jag har fixat lite gott fikabröd, en godispåse till ikväll, och till middag blir det thai-hämtmat och Melodifestivalen!!


Jag hoppas att just du får en härlig helg! Pussa någon, ät minst tio praliner och njut av det soliga vädret!

Hoppas du vill lämna en kommentar, så kan jag läsa dem ikväll när jag sitter i min ensamhet... Snyft... :-)

ANNONS
Av Ulrika - 10 februari 2009 12:03

Ja, nu blev jag så inspirerad när jag häromdan scrappade det allra första fotot från vårt bröllop 2002, så jag scrappade några till!

På fotona ser man vilken vacker maj-dag det var med en varm sol som lyste från en blå himmel!

Texten är den del ur Paulus brev till Korintierna (blev det rätt nu?) som innehåller de vackra raderna om att kärleken är störst! Den är ganska vanlig på bröllop förstår jag! Det var jag som bad prästen läsa detta stycke under vigselakten, ett litet "krav" från min sida!


Den nedre lay-outen är en bil från nyåret då vi åkte skridskor och hade kul på Hemtjärn i Filipstad. När grillerna åkt av var det ju nästan lika kul bara att springa runt på isen! Killarna noterade att de gjorde fina spår i snön, och jag har skrivit några rader om det på en lapp instucken under det högra fotot. En text med innebörden att de lämnar spår efter sig även bildligt talat, och att de ska ta vara på det som livet ger dem så att de kan lämna något efter sig!!

Det var kul att scrappa i rosa till grabbarna! Jag fick ju chansen nu när himlen på fotot gick i den vackra nyansen!

ANNONS
Av Ulrika - 9 februari 2009 11:33

Jag är inne i ett sånt kreativt flöde just nu, och använder nästan all ledig tid till att scrappa!! Jovisst, dammråttorna samlas i hörnen och det blir mest micromat till middag, men vad sjutton! Det är viktigt att skapa, eller hur?!

För att lugna oroliga läsare kan jag säga att det är lätt överdrivet. Jag håller ordning hemma, barnen får näringsriktig kost (sällan värmd i micron!), och jag gör lite andra saker också.... Typ sover!


Här kommer mina senaste grejer!

Den översta är till Februari-utmaningen på Svensk Scrapbooking. Temat är såklart kärlek med anledning av Alla hjärtans dag mitt i månaden.

Detta är det första bröllopsfotot jag scrappar! Titeln anspelar på den tonsatta dikten av Nils Ferlin I folkviseton som två duktiga tjejer sjöng och spelade på vårt bröllop.


Av Ulrika - 8 februari 2009 14:24

Åhh, jag är så nöjd med min nya blixt!! Äntligen tog jag mig råd att köpa en fin Canon Speedlite 430EX!! Tillsammans med en omnibouncer (den vita plasthättan) mjukar den upp och ger ett fint ljus när man fotar framförallt inomhus. Man slipper de värsta skarpa skuggorna som brukar bli.


Av Ulrika - 8 februari 2009 14:22

TACK Kurrebo för den fina utmärkelsen jag fick av dig!!

Så här lyder motiveringen: Ulrika - en härligt rak tjej med skön stil!

Tack för fina ord, vännen!


Av Ulrika - 7 februari 2009 17:28

Idag åkte vi till Kvarnkojan och testade våra snowracers och dubbelpulkan!! Efter vissa protester från Pontus som lät meddela att "det är sååååå tråkigt på Kvarnkojan!!" och "vi åker aaaalltid dit!!".

Men vi hade riktigt trevligt allihop. Självklart hade jag fixat fika med varm choklad och kanelbullar och några trötta gamla lussebullar från frysen!!


Tyvärr skulle jag ju åka till jobbet strax efter 16, så vi blev inte kvar så länge. Men lite rosor på kinderna fick vi iallafall!

Av Ulrika - 4 februari 2009 21:01

Under loppet av två dagar har jag fått två smaskiga paket ända från USA! Med scrapbooking-grejer såklart! Dessutom kom ett efterlängtat jättefint paket från Nettans Scrapbooking4you här i Sverige, tack för det!!

Butikerna i USA som jag handlat av är två av mina absoluta favoriter:

Stop and Scrap och Two Peas in a Bucket.


I de amerikanska paketen låg en hel del mumsigt! Papper och rub-ons från October Afternoon, superläckra chipboards från Fancy Pants (se nedre bilden!), fina overlays m.m m.m


Jag var tvungen att börja scrappa på en gång, och gjorde inte mindre än fyra lay-outer bara idag!! Tre av dem ser du längst ner i inlägget!

Du får hemskt gärna lämna en kommentar om produkterna eller om mina lay-outer!! Alltid kul med feed-back!

Av Ulrika - 1 februari 2009 11:30

Under våren släpper Making Memories ett antal nya design cards till den lilla portabla skärmaskinen Slice, som alla (???) scrappare drömmer om!! En del av oss lyckades få loss lite pengar för att köpa oss en liten Slice, det är vi som sover med den under huvudkudden...


Jag har hittat bilder på några av de nya minneskorten och skulle gärna visa bilderna här... Men, kan inte omvandla filerna till JPG... Nån som kan hjälpa mig??

Du får helt enkelt klicka på länken här för att se de nya korten:

http://www.franticstamper.com/sneak.htm


TILLÄGG:

Nu har min goa scrap-kompis Petra skickat bilder som jpg-filer, så därför visar jag här mina favoriter: Notera nu inför min födelsedag i september!! Hihihi!
Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se