Hemma hos Ulrika

Alla inlägg under augusti 2008

Av Ulrika - 12 augusti 2008 22:18

Vi firade sommarlovets sista dag med att gå på Gröna Lund!

Dagen bestod av sockervadds- och popcorn-ätning, MÅNGA turer i Lustiga huset, en vända i Skrattkammaren, snurr i Tekopparna, ett par turer i Kärlekstunneln och en läskig tur 10 meter upp i luften i den nya Lyktan. Det gör jag ALDRIG om!!

Det blev bara några få foton eftersom jag filmade mest med videokameran. Bilderna här är tagna med mobilen!

ANNONS
Av Ulrika - 11 augusti 2008 21:57

Idag hade jag den stora glädjen att få vandra runt i Enköpings vackra parker med min kompis Caroline, som är trädgårdsmästare!

Vi hade en mycket trevlig dag, trots några små regnskurar... Caroline delade med sig en massa härlig kunskap och goda råd och tips på bra växter! Hon rabblade lite latinska namn, men kunde såklart de svenska namnen också!

Vi var i Drömparken först, och gick sedan en bit längre bort till Trdgårdsmästarutbildningens idéparker och tittade.

Vi hittade många underbara växter och jag noterade namnen. När vi sedan åkte vidare till Plantmakeriet strax utanför Enköping hittade jag flera av växterna, och köpte såklart dem! Så nu har jag t.ex den otroligt vackra rysk martorn, som riktigt lyser metallic-blå, i min trädgård också!!

Notera också närbilden på den underbara klematisen Princess Diana vars blommor ser ut som små liljor!

ANNONS
Av Ulrika - 10 augusti 2008 20:43


Idag kom vår granne Håkan körandes med grävskopan med en stor stenbumling i! Den hade blivit "över" när de gjorde iordning sin tomt. Jag tog tacksamt emot den, och hans hjälp!

Håkan trixade och fixade säkert i en timme innan stenen låg på plats precis så som jag vill ha den! På ovansidan är det en fördjupning där man kanske kan lägga en klick jord och placera en stenpartiväxt. Och på framsidan av stenen glittrar det vackert! Det syns väl på bilden att det är lite olika färger på stenen där i mitten!

Av Ulrika - 9 augusti 2008 17:01

Jag köpte tre ramar på IKEA häromdan. De rear ut dem för 59:- och det verkar som om de ska sluta sälja denna modell. Den heter Erikslund, och du ser den här:

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70116530

Jag insåg att de blir perfekta att använda i scrapbookingen!

Om man tar bort motiven som sitter där, och scrappar tre små tavelmotiv och sätter där istället, så blir det nog riktigt snyggt! Ramen är så lämplig eftersom den har ett djup, flera centimeter mellan glasskivan och själva motivet. Därför får det ofta 3-dimensionella scrap-motivet plats rikigt bra!
Av Ulrika - 8 augusti 2008 21:35

Min kompis Caroline tyckte att jag skulle tillverka några kort med trädgårdsanknytning. De kan hon sälja på marknaden Så som i Enköping som går av stapeln i början av september.

Jag nappade ju såklart på erbjudandet, och har börjat producera!

Av Ulrika - 7 augusti 2008 21:27

Jag hamnade på Coop Kungsängen idag där man sålde ut sina kvarvarande överblommade perenner. De körde 75% rabatt, det är ganska bra!

Jag köpte på mig en hel del fint som förvisso inte kommer pryda mina rabatter så mycket i år, men förhoppningsvis många år framöver!

Jag fyndade t.ex fyra fina lila clematis för under hundralappen! Dessutom en liten söt vit clematis för 14:-. Det är den du ser på nedersta bilden, och visst ser den för ynklig ut, men jag tror inte att det gör så mycket!

Jag köpte också carex (högt gräs), bambu, en löjnantshjärta och två ormbunkar. De sistnämnda gav jag bara 20:- styck för!

Nu hoppas jag bara på fint väder i helgen så jag kan plantera! Jag får väl nöja med med att planera nu medan det regnar!

Av Ulrika - 7 augusti 2008 09:03

OTROOOOLIGT kul! Jag loggade in på forumet på Scrapbooks.com idag och upptäckte att en av mina scrapbooking-layouter förra veckan blev vald till Layout of the week!! Vilken layout det var, ser du nedan, och länken till forumet hittar du här: http://www.scrapbooks.com/forums/showtopic.php?fid/7/tid/16816/pid/307928/post/last/#LAST

Forumet har över 5000 medlemmar, och du hittar många fina layouter här i medlemmarnas gallerier, ta en titt!


Det är ju helt fantastiskt roligt att bli hedrad på detta vis! Jag gick med på forumet d. 23 juli, och bara en knapp vecka senare är det någon moderator som tycker att just ett av mina alster är fint och inspirerande! Tjohoo!

Av Ulrika - 4 augusti 2008 10:48

Sent igår kväll färdigställde jag en lay-out med ett av fotona jag tog på Pride-paraden. Det är till en utmaning på Svensk Scrapbooking där man skulle inspireras av en bild från en annons, se bilden här: http://www.svenskscrapbooking.se/forum/viewtopic.php?t=7008

Jag tänkte väl att jag skulle lyckas hitta de perfekta "fotomodellerna" på Priden!

Kul att scrappa i svart och rosa, något jag gör alldeles för sällan...


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se