Hemma hos Ulrika

Direktlänk till inlägg 17 juli 2008

Scrappa på!

Av Ulrika - 17 juli 2008 18:34

Trots att jag är på semester, så har jag mina scrap-saker med mig och hinner med att scrappa en hel del! Tack vare det lagom trista vädret så känns det helt ok att sitta inomhus långa stunder och bara frossa i fina papper, söta utsmyckningar och kika på de foton man tagit!


Även i Norge scrappar man, har jag förstått. Före resan dit rekade jag lite på Nätet om scrap-butiker i Oslo-trakten. Det fanns ett par inne i centrala Oslo, men jag tog istället och besökte en lite mindre butik i utkanten av staden, ganska nära där våra vänner bor. Jag fick med mig Betty dit, hon var nog lite nyfiken! Vi hamnade på Gjettum gård som helt enkelt var en gammal gård där det nu fanns olika små företag som hyrde in sig i de gamla stallen och svinstiorna! Marits verden hette scrap-butiken som egentligen främst säljer till andra scrap-butiker och över Internet. Men damen som äger butiken kom gärna och visade oss runt i lagret/butiken och vi kunde köpa vad vi ville. Jag fick dessutom lite roliga tips och tankar från den erfarna scrapparen Marit!

Jag handlade bara för några hundralappar, men fick en hel del kul! Bl.a hittade jag "texture paste" som jag läst om i en amerikanskt scrapbooking-tidning. Det är en forma av pasta (vit) som man kan smeta ut på något underlag och forma som man vill. Det stelnar och får då matt yta som går att måla på. Man kan också göra egna små dekorationer, t.ex blommor genom att klicka i pastan i en påse, klippa av ett hörn och sedan likt en konditor spritsa ut pastan på valfritt sätt!  Ser fram emot att pyssla med det när jag kommer hem! Återkommer med foton av det jag kommer tillverka!

Jag köpte också några ark av ett speciellt papper som är strukturerat. Jag köpte det i färgerna blått, rött och vitt, och just det vita tipsade Marit om att det passade bra att använda som "snö" på julkort och dylikt! Jag tror henne!

Några söta filtblommor i olika storlekar och färger samt små trä-dekorationer slank också ner i påsen! Dessutom två stämplar designade av någon norsk förmåga, och som inte säljs i Sverige! Sånt är ju alltid kul!


Nej, nu har jag inte tid med det här längre! Nu ska jag fortsätta att scrappa några foton från Lanzarote-resan!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 1 december 2009 21:34

    På förekommen anledning förtydligar jag att jag har en ny blogg! Välkommen dit!!!!     http://hemmahosulrika.blogspot.com/                                - - ...

Av Ulrika - 30 oktober 2009 12:46

Stort tack för hjälpen, tjejer!Jag har nu med er hjälp bestämt mig för att verkligen gå över till den den nya bloggen på domänen Blogger! Ni kom med bra förslag och påpekanden, och det mesta talade för Blogger. Tack för alla kommentarer! V...

Av Ulrika - 29 oktober 2009 10:25

Japp! Jag har bestämt mig! Jag byter blogg-domän! Det här blir mitt näst sista inlägg här. Det sista blir ett inlägg med en hänvisning till den nya bloggen. Tänkte att det kan vara kul att ha kvar den här gamla bloggen i cyberspace! Den har ju häng...

Av Ulrika - 26 oktober 2009 11:01

Jaha, för andra gången i ordningen funderar jag på att byta hemvist... Har aldrig riktigt varit helt nöjd med Blogga gratis som numera bytt namn till Bloggportalen. Nu inser jag varför... De har lagt till reklam i bloggen, och vill man ha bort den få...

Av Ulrika - 25 oktober 2009 19:36

Nu är strax en toppen-helg till ända... Jag har varit på Handarbetas scrap-träff och haft sååå kul! Jag hann också med en party-natt på trevligt dans-hak där drinkarna var gratis och sällskapet på dansgolvet var obegränsat... En natt på hotell så c...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se