Hemma hos Ulrika

Alla inlägg under april 2008

Av Ulrika - 18 april 2008 19:05

Vi tog en eftermiddag i simhallen, grabbarna och jag! Det var riktigt mysigt med en stunds avkoppling i bassängerna! Vi hade såklart med våra cyklop som vi köpte inför Lanzarote-resan (syns dock inte på bild...).

Tur att man fortfarande är lite solbränd så man kan visa sig i baddräkt...


Vi träffade kompisar på simhallen också, Caroline och Leif med barn! Bålsta är tillräckligt litet för att sånt ska hända...ANNONS
Av Ulrika - 17 april 2008 22:12

Lördagens scrap-mara närmar sig med stormsteg! Jag har nu i huvudet förberett vad jag ska ta med mig... Det blir inte bara foton från Lanzarote, utan lite annat smått  och gott också. Jag tror jag ska ta med en nytagen photoshopad bild av mig och påbörja en BOM*.

Jag ska kanske samåka med en annan Bålsta-tjej, det är ju praktiskt!

Kameran måste ju med förstås för att förveiga maran och kanske scrappa den!


Idag fyller mamsen år, grattis lilla mamma! På söndag åker vi och firar henne och min bror som fyller år just den dagen!


* BOM =  Boken om mig, alltså lay-outer om en själv!


ANNONS
Av Ulrika - 15 april 2008 16:23

Idag var jag med min 5-åring på dagis! För mitt personliga nöjes skull! Vi hade en riktigt trevlig dag med mycket skoj!

Jag fick äran att vara med i pysselgruppen (!!) denna dag. Det var jag, en personal och fem barn som satt och pysslade! Jag visste ju om detta innan såklart, så jag tog med min fina Cuttlebug och flera av mina dies! Gu' va' ungarna tyckte det var kul! De beställde hjärtan, fjärilar, kepsar, ballonger, myror och annat så att apparaten gick varm!

Bild på min Cuttlebug och på några dies:Av Ulrika - 14 april 2008 09:24

Jag var på scrap-träff igår söndag hos Mians scrap och design i Enköping. Se länk i högerkanten!

Vi löste diverse världsproblem och scrappade en del. Jag började scrappa fotona från Lanzarote, och hann nästan klart med 3 st. lo (= layout).

Det saknas bara lite text och den sista finishen!

På lördag är det "scrap-mara" i Enköping. Då kan man sitta mellan 8 och 23 i en lokal som en tjej som heter Johanna har ordnat med. Det ska bli så kul! Då ska jag packa den STORA väskan med grejer att ha med!


Apropå väskor, kolla in min suppersnygga scrap-väska! Ni som är födda på 70-talet känner väl igen den??! Den smarta plastväskan från pastelliga 80-talet! Ett måste för alla modemedvetna!

Det visade sig att den var riktigt bra för förvaring av scrap-saker när man ska iväg! Den får såklart hänga med på lördag!

Av Ulrika - 12 april 2008 15:31

Idag var det öppet hus på många brandstationer landet runt. Vår station här i Bålsta drog såklart på fullt! Barnen fick provsitta brandbilar, brandbåt, ambulans och såklart pröva att åka upp ett antal meter upp i luften med stegbilen!


De förevisade också vad som händer om man med vatten försöker släcka en brand i matolja på spisen. Det blir ett enormt eldmoln bara av några skvättar vatten!


Man förevisade också hur man gör om det brinner i kompisens kläder. Det är den enda gången man får knuffa omkull någon, lärde den pedagogiske brandmannen ut! Man ska sedan kväva elden med t.ex ett tygstycke och täcka från ansiktet och neråt för att inte elden ska flamma upp mot huvudet!


Mycket intressant besök! Tack till alla amulanssjukvårdare, brandkillar och brandtjejen!Av Ulrika - 11 april 2008 10:05

Jag har idag färdigställt den scrap-lo jag påbörjade för några dagar sedan för en månadstävling på forumet Svensk scrapbooking (se länk i högerkolumnen!). Temat var "Färgsprakande vår", och reglerna var enkla: En svart-vit bild skulle scrappas med färgglatt papper! Jag tyckte det var en superkul utmaning och jag satte igång direkt! Fotot av Lukas som jätteglad ettåring hade jag liggande sen förut, och letade nu upp detta underbara papper som jag tyvärr inte vet vem som tillverkat... Det står inte på baksidan som det brukar göra... Någon som vet??

Jag letade sedan fram allt möjligt färgglatt och tryckte dit!


Det var mycket givande, för jag passade på att pröva lite nya tekniker! Det var t.ex första gången jag använde en overlay (ser du att det ligger en över fotot!? Det är den som det är vita snirklar i nederkanten på!). Jag testade också min nya häftapparat från EK Success och häftade fast overlayen och fotot på lay-outen. Jag har också prövat att sy på papper för första gången! Jag har läst så mycket om det och sett fina exempel på det i tidningar, men inte kommit mig för att pröva förrän nu!

Det var också första gången jag gnuggade rub-ons på en chipboard! Rub-ons är de små vita bokstäverna som sitter fastgnuggade på det stora röda h:et!


Jag brukar normalt vara allergisk mot att scrappa på engelska, men nu kändes det helt rätt att använda ordet "happy" istället för glad... Det känns som ett gladare ord!!


Jag har valt att inte ha någon text på lo:n förutom titeln. Jag tyckte inte att det passade in (trots att jag iofs har ett bit fint linjerat papper bakom fotot...). Fotot på den glada Lukas tycker jag talar ganska mycket för sig själv!


En rolig grej var att när jag var färdig med lo:n så fotade jag den liggande på en av våra matsalsstolar som har vinröd sits. Då insåg jag att det skulle vara snyggt att rama in det mönstrade pappret med rött! Så jag satte mig i scrap-hörnan igen och skar bort remsor runt kanterna, rundade hörnen och klistrade upp den på ett ark röd cardstock!

Så här blev det:

Av Ulrika - 8 april 2008 22:07


Idag var jag ledig en stor del av dagen. Det betyder att det finns gott om tid att scrappa! Tyvärr hamnade jag lite för länge framför datorn... Jag har ju en del business att sköta om på Tradera så jag var tvungen att ta hand om lite administration helt enkelt!


Men jag hann också med lite scrappande, och gjorde klart en fin lay-out med foton av mina grabbar från 2004 då vi var på Skansen tillsammans med morfar. Texten till bilderna (i scrapvärlden kallar man det journaling) är dold under det understa fotot. Om du tittar ordentligt ser du att det sitter en liten tygbit i nederkant. Om man tar tag där och lyfter så kan man läsa texten!


Jag gjorde också en lay-out med ett färgsprakande foto av en ståtlig solros från i somras! Den blev jag nöjd med, mycket tack vare det läckra paisley-mönstrade pappret från Heidi Grace. Hjärtat är också från Heidi.


När jag hade kameran framme för att fota mina lo:s* passade jag på att fota min scrap-hörna. Se foto nedan! Det är där jag sitter allt som oftast för att skapa! Underbart!* Lo är förkortning av lay-out som i scrap-världen helt enkelt betyder en scrappad sida.

Av Ulrika - 2 april 2008 08:20

Under vår vistelse på Lanzarote kunde vi ju inte undanhålla ungarna en tur på en kamelrygg! Eller var det kanske jag som tyckte det var roligast?? Nåväl, vi kom iväg på en utflykt där kameltur ingick. Vi fick också en underbar tur upp till vulkanerna i nationalparken Timanfaya. Där fick vi se fantastiska vyer, häftigt månlandskap och fick veta att bara några meter under marken är det flera hundra grader hett!


Sist på utflykten kom vi till kamelridningen! Det var kul! Fascinerande att se kamelerna på lång rad som klev på i lavasanden. De är riktigt tåliga djur!


Vi hann också med ett stopp vid en vingård. Man odlar en hel del vindruvor på Kanarieöarna och får rik skörd tack vare det mikroklimat som råder. Varje vinbuske är planterad i en grop i marken med en liten mur byggd av lavastenar i en halvcirkel runt. Detta för att den skyddande lavasanden ska ligga kvar runt plantan. Lavasanden är porös och behåller den dagg som bildas. Med tanke på att det regnar 16 gånger (inte ens dagar , utan gånger!!) så gäller det att ta till vara varenda regndroppe för att man ska kunna odla något!Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Hemma hos Ulrika med Blogkeen
Följ Hemma hos Ulrika med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se